top of page

Cursos Professionals d'un Mes 

Un curs de clown d'un mes del 3 al 30 d'Agost 2020

4 setmanes d'intens aprenentatge en la naturalesa!

Cost i descomptes:

Si pagues el cost totla o el dipòsit de 400€

abans del 31 de Desembre 2019, preu total 850€

abans del 15 de Gener 2020, preu total 900€

a partir de llavors, preu total 1.000€

Redescobreix el teu plaer en el joc i reconnecta amb la teva innocència. Estimats pel públic, és llavors quan neixen els nostres clowns, quan conscientment ens donem la llibertat de ser qui som, perfectes en la nostra imperfecció, bells en la nostra ingenuïtat i malaptesa. Entendràs les fórmules del Clown i de l'Humor. Farem una sortida com a mínim per a practicar el Clown amb públic, al carrer o en un centre. Troba i accepta el teu fracàs i usa el teu propi ridícul al teu favor: fracassa i riu de tu mateix i faràs riure als altres! Ens admirarem mútuament per la nostra estupidesa i junts farem el ridícul. 

 

Explora com generar material variat pel teu clown, aprofitant les teves habilitats i inhabilitats! Troba el que més et convingui: emocions, monòlegs, accions, personatges i, sobretot, el coneixement de com generar noves idees i números per a tu en el futur, i com fer que funcioni un número. Millora la teva capacitat creativa, el teu criteri i la teva comprensió de l´Humor! Farem una actuació com a mínim a l´exterior. Crea els teus propis números en solitari i d'altres en companyia. 

 

El preu inclou: les hores de classe, l’allotjament, l´ús de la carpa i l´ús de les instal·lacions de Cal Clown.

El preu no inclou: els menjars

Per a més info a escoladeclown@gmail.com

Mira les condicions dels cursos abans d'inscriure't

1ª setmana: 

Com Ser El Clown Que Ja Ets - Setmana d'Iniciació

Redescobreix el teu plaer en el joc i reconnecta amb la teva innocència. Estimats pel públic, és llavors quan neixen els nostres clowns, quan conscientment ens donem la llibertat de ser qui som, perfectes en la nostra imperfecció, bells en la nostra ingenuïtat i malaptesa. Entendràs les fórmules del Clown i de l’Humor. Farem una sortida com a mínim per a practicar el Clown amb públic, al carrer o en un centre.

 

2ª setmana: 

Com Ser El Clown Que Ja Ets - Setmana d'Entrenament

Troba i accepta el teu fracàs i usa el teu propi ridícul al teu favor: fracassa i riu de tu mateix i faràs riure als altres! Ens admirarem mútuament per la nostra estupidesa i junts farem el ridícul. Coneixeràs i aplicaràs la fórmula de l´Èxit Assegurat en el Clown, i començarem a seleccionar i treballar material per als teus números. Farem una actuació com a mínim a l´exterior.

 

3ª setmana: 

Quines Coses Pot Fer El Teu Clown? - Setmana de Creació

Explora com generar material variat pel teu clown, aprofitant les teves habilitats i inhabilitats! Troba el que més et convingui: emocions, monòlegs, accions, personatges i, sobretot, el coneixement de com generar noves idees i números per a tu en el futur, i com fer que funcioni un número. Millora la teva capacitat creativa, el teu criteri i la teva comprensió de l´Humor! Farem una actuació com a mínim a l´exterior.

 

4ª setmana: 

Quines Coses Pot Fer El Teu Clown? - Direcció de Números Clown

Crear els teus propis números en solitari i d´altres en companyia. Representar aquests números en establiments externs a Cal Clown, com a mínim en 2 ocasions al llarg del curs. Rebràs constant orientació i direcció sobre la teva feina, i per a poder fer-la en el futur, i t´enduràs vídeos dels teus assaigs i números per a seguir treballant després del curs.

Aquest curs ofereix una formació àmplia que va des de el re-coneixement del nostre plaer de jugar, de viure, que és el motor del Clown, fins a la creació de material Clown amb un espectacle conjunt final. Treballarem tots els passos requerits en el procés Clown: l´apertura, el goig, la humilitat, la llibertat, la bogeria, el ridícul, el desequilibri, l´estatus, la generositat, el buit, la intel.ligència i tipus deintel.ligència o de tonteria, el compartir i entregar al públic, la relació amb els altres clowns (solos/dúos/trios/ensembles), i amb el públic, l'admiració, la honestedat, el punt fixe, la sorpresa, l'energia, el fracàsi l'èxit… Com parla un Clown? Com vesteix un Clown? Com pensa un Clown? Formes de crear un número Clown: des de la improvisació odes de un guió, amb text o sense, tradicional o contemporani, amb música o sense, amb objectes o sense. Quina és la diferència entre actuar per a nens i per adults, i al carrer i en un teatre? Com aprofitar qui som i què sabem fer per crear un número. Les regles de l'humor. El Clown i altres disciplines, o com utilitzar les teves habilitats i / o falta d'habilitats com Clown. 

 

 

Aquest és un curs que ofereix la possibilitat de conèixer el Clown des de el començament fins al que és l'objectiu de tot pallasso que vol ser autònom: la creació de números propis i únics els quals pot seguir després perfeccionant o que li poden servir per començar a treballar. La nostra fita és que l'alumne pugui acabar el curs amb un criteri propi sobre el què és el Clown, havent-lo experimentat en situacions molt diverses amb professionals d'estils diferents, i sent capaç de generar material per sí sol i d'adaptar-lo a diferents demandes laborals, siguind'animació, a l'hospital, a l'escenari, al carrer o de públics diferents.

Mira aqui més fotos de Cal Clown i dels cursos

Tots els nostres videos aquí!

Idiomes del curs: Català, Castellà i Anglès.

No. max. d'alumnes: 16

Impartit per: Clara Cenoz, Directora de Cal Clown

Tots els cursos són residencials i es realitzen en Cal Clown; el preu inclou l'allotjament durant el curs, i 5h de classe diària com a mínim, 6 dies a la setmana.

Nosaltres portem 12 anys oferint formació intensiva i residencial enmig de la naturalesa (el primer any i mig vam tenir l' Escola a Barcelona). Aquesta formació intensiva no és molt comuna atès que la majoria dels cursos són curts o a la ciutat, o els alumnes no viuen tots junts durant els mateixos. Això afavoreix el ràpid aprenentatge i una gran assimilació, i la possibilitat de treballar tot el dia si l'alumne ho desitja. 

 

Aquests cursos també permeten que fem freqüents visites a diversos centres de la ciutat de Figueres, des d'hospitals a centres psiquiàtrics, la presó o centres per a nens. 

 

Totes aquestes visites/actuacions són realitzades de forma voluntària per l' Escola, sense percebre cap ingrés per elles. Portem 9 anys col·laborant amb aquests centres i la nostra presència en ells és molt agraïda i benvinguda, fins al punt que a l'hivern ens troben a faltar tant als centres com als carrers de Figueres!

Començarem des de zero, des de la base del Clown. Redescobrirem el nostre plaer en el joc i reconnectarem amb la nostra innocència. Des d'aquest lloc ens adonarem que, al no amagar res, en ser innocents com un nen, som estimats pel públic. Aquí neix el nostre Clown, quan de forma conscient ens donem la llibertat de ser qui som, perfectes en les nostres imperfeccions, bells en la nostra ingenuïtat i malaptesa.

Què ens fa ser graciosos, quins són els elements necessaris per a ser bons pallassos, i quina és la fórmula infal.lible del clown per a sempre tenir èxit?

Treballarem el que són les bases del Clown:

El plaer. El plaer que tenim en el joc, en estar vius. Com reconèixer-ho i mantenir-ho, què passa quan ho perds i què és el que cal fer.

El Flop. Què és exactament. Què succeeix quan arriba el Flop i què podem fer.

El truc per tenir l'èxit assegurat. Com funciona i perquè, si ho fas bé, és impossible fallar en el Clown.

La innocència. Redefinir aquest concepte, i fer-nos conscients de perquè és vital pel Clown, i quins resultats aconseguim en ser més innocents.


bottom of page