Beques i Subvencions

BEQUES PER ESTUDIAR A CAL CLOWN

Convocatòria de sol·licituds

 

Atenció Pallass@s!

Has volgut rebre formació professional de Pallas@ però no t'ho has pogut permetre?

 

L' Escola de Clown "Cal Clown" està creant un projecte per oferir beques per a aquells que necessiten assistència econòmica per venir a estudiar amb nosaltres. El propòsit del projecte és que puguis rebre formació completa de Clown, a més d'àmplia experiència pràctica en Clown social, en un dels nostres reconeguts Cursos de Clown Professionals d'un mes.

 

Si ets un d'aquests Palls@s que ha volgut venir a la nostra escola però que no ha pogut per raons financeres, aquesta pot ser la teva oportunitat!

 

Vius molt lluny i no et pots permetre el cost del viatge?

Vius en un país en el qual fer el canvi de moneda a l'euro et surt molt car?

Vius a Europa i tens pocs ingressos, potser perquè et dediques a activitats artístiques o humanitàries que no són molt lucratives? 

 

Si has contestat sí a alguna d'aquestes preguntes, respon el següent qüestionari per fer-nos saber per què 

hauries de ser considerat/da per rebre una beca.

Los criterios que tendremos en cuenta para la selección incluirán:

Tu motivación

Tu necesidad de ayuda financiera

El impacto del curso en tu capacidad para trabajar en el futuro como Clown

Tu dedicación como alumn@

Tu capacidad de llevarte bien con compañeros y profesores, así como de estar cómod@ en un entorno en plena naturaleza donde el respeto al medio ambiente es una necesidad

Tu disposición a la colaboración en las tareas de mantenimiento del espacio usado por los alumnos

 

Com funciona el procés de sol·licitud:

1. Ens envies la teva sol·licitud.

2. Seleccionem els candidats, basats en els nostres criteris i amb l'objectiu de cobrir una àmplia gamma de candidats segons: edat, gènere, país, etcetera.

3. Duem a terme la nostra campanya de finançament.

4. En funció de quants diners recaptem, seleccionarem el número de persones que s'aprofitaran dels recursos disponibles.

 

Et convidem a sol·licitar una beca per cobrir totes o algunes de les teves despeses per fer un curs amb nosaltres, i realitzar el teu potencial com Pallas@, en particular en el Clown social.

 

Per favor escriu-nos aportant la següent informació:

1. Nom complet

2. Nacionalitat

3. Edat

4. País de residència

5. Formació com Pallas@ fins ara si la tens (no és imprescindible tenir-la)

6. Experiència de treball com a Pallass@ fins ara (si en tens) i en treball social, com Pallass@o o sense ser Pallass@ (si tens alguna experiència)

7. Què t'inspira a treballar com Pallass@ o Pallass@ social?

8. Quin aspecte del teu Clown creus que necessita treballar-se? 

9. Quines raons financeres t'impedeixen estudiar Clown? (intenta ser tan específic com sigui possible, per exemple, el cost d'estudiar a Europa? el cost del viatge? els teus ingressos?)

10. Què creus que podries fer si tinguessis l'oportunitat d'estudiar amb nosaltres? Com creus que ajudaria als teus projectes, i què és el que faries amb el coneixement i l' experiència rebudes a la nostra escola? 

Parla'ns dels teus projectes relacionats amb el Clown o el Clown social el més específicament que puguis.

11. Per què triaries Cal Clown com un lloc per estudiar?

12. Et motiva estudiar en una escola que es troba en plena naturalesa?

Perquè?

13.. Altres observacions?

14. Envia'ns una foto teva, o bé vestit/da com Clown o bé vestit/da normal.

 

Recorda incloure informació personal que podria convèncer a la gent a ajudar-te. Si et seleccionem com candidat@ a una beca, els donants respondran als teus somnis si senten que realment és el desig del teu cor.

Pots enviar-nos les teves respostes per correu electrònic a: escoladeclown@gmail.com , abans del 17 de Juny.

Acceptem més sol.licituds per a futurs cursos, fins el 15 de Juliol

 

Nota:

El nostre objectiu és oferir un curs d'un mes a partir d'Octubre, que anunciarem després de recaptar els fons per a les beques. El temps que això trigui dependrà de l'èxit de la nostra campanya, ajuda'ns a fer els vostres somnis possibles! 

 

Independentment del resultat d'aquesta primera temptativa, seguirem amb la intenció de trobar la forma d'oferir beques per a alumn@s com tu.

Així que encara que no sàpigues si les dates que escollirem et seran convenients, ens encantaria tenir la teva informació per a futurs cursos, així que envia'ns una sol·licitud de totes maneres!

Qui som?

 

L' Escola de Clown 'Cal Clown' es va fundar el 2006 a Barcelona per Clara Cenoz i Jon Davison. Vam ser pioners a Espanya a oferir formació professional continuada de Pallass@. En aquell temps hi havia molt poques possibilitats d'aprenentatge per als aspirants a Clown. Avui dia això ha canviat i ha crescut molt el nombre de centres i professors dedicats a aquesta noble professió.

 

Això significa que hi ha més demanda i necessitat tant de formació com dels variats serveis oferts pels Pallassos. En tots aquests anys s'ha incrementat tant la popularitat i acceptació de la figura del Clown que ara arribem a molts llocs on abans hagués estat impensable: presons, hospitals, expedicions, residències d'ancians, i un llarg etcètera. 

 

Nosaltres portem 12 anys oferint formació intensiva i residencial enmig de la naturalesa (el primer any i mig vam tenir l' Escola a Barcelona). Aquesta formació intensiva no és molt comuna atès que la majoria dels cursos són curts o a la ciutat, o els alumnes no viuen tots junts durant els mateixos. Això afavoreix el ràpid aprenentatge i una gran assimilació, i la possibilitat de treballar tot el dia si l'alumne ho desitja. 

 

Aquests cursos també permeten que fem freqüents visites a diversos centres de la ciutat de Figueres, des d'hospitals a centres psiquiàtrics, la presó o centres per a nens. 

 

Totes aquestes visites/actuacions són realitzades de forma voluntària per l' Escola, sense percebre cap ingrés per elles. Portem 9 anys col·laborant amb aquests centres i la nostra presència en ells és molt agraïda i benvinguda, fins al punt que a l'hivern ens troben a faltar tant als centres com als carrers de Figueres!

 

Desafortunadament no tots els que desitgen beneficiar-se d'aquesta formació intensiva poden fer-ho, per motius econòmics. Malgrat això, alguns alumnes sí aconsegueixen viatjar des de lluny fins a aquí, però realitzant enormes sacrificis per aconseguir-ho. Però molts altres no ho han aconseguit encara...i a molts els beneficiaria treballar amb altres Clowns en contextos humanitaris, però les beques o subvencions per a aquest tipus de projectes no solen existir.

 

Sobre la Directora de la Escola: 

Clara Cenoz ha viscut pel Clown durant els últims 25 anys, aprenent-lo, practicant-lo, analitzant-lo, ensenyant-lo i finalment creant i portant l' Escola de Clown els últims 11 anys, amb estudiants de tot el món aprenent i creant espectacles en temps rècord!

Ha participat en expedicions de pallass@s humanitaris internacionals a Moçambic, Brasil i Nepal.

El seu últim assoliment com a mestra de Clown és el seu curs Online de Pallass@ i el seu Clown Coaching amb sessions en viu. 

Durant els últims anys d'ensenyament intensiu, la Clara ha arribat un punt on està gairebé exclusivament interessada en els avantatges socials i espirituals del Clown, tant pel qui ho practica com per a qui ho rep. A part és clar del seu gran amor a l'alegria i a la creació amb humor. 

 

Estem molt entusiasmades amb aquesta nova iniciativa i esperem haver-te animat a participar! 

 

"Aprofita aquesta gran oportunitat de fer créixer el teu Pallasso, val 100% la pena, jo vaig viatjar des d'un altre continent i no em penedeixo ... recomanat” (Marco Seas “Tutto” , Costa Rica, estudiant de Cal Clown)