Iniciació al Clown del 10 al 15 d´Octubre 2016

(Arribada: la nit del 9 d’Octubre)

Cost (classes, allotjament): 350€

Preu dels ápats: 90€ 

 

Curs: Entrenament Clown del 17 al 23 d’Octubre

(arribada: la nit del 10 d’Octubre)

Cost (classes, allotjament): 350€

Curs de Clown de dues Setmanes

del 10 al 23 d’Octubre

(arribada: la nit del 9 d’Octubre)

Cost (classes, allotjament): 600€

Preu dels ápats: 150€
Tots els cursos són residencials i es realitzen en Cal Clown

 

Començarem des de zero, des de la base del Clown. Redescobrirem el nostre plaer en el joc i reconnectarem amb la nostra innocència. Des d'aquest lloc ens adonarem que, al no amagar res, en ser innocents com un nen, som estimats pel públic. Aquí neix el nostre Clown, quan de forma conscient ens donem la llibertat de ser qui som, perfectes en les nostres imperfeccions, bells en la nostra ingenuïtat i malaptesa. 
 

El cursé s també una oportunitat per desenvolupar més el teu Clown. Aprendrem a compartir el nostre Plaer amb el públic, a utilitzar la nostra mirada per relacionar-nos amb ell. Simplificarem el nostre pensament i les nostres accions per fer arribar l'humor amb més claredat al públic. Ens deixarem anar tant que aprendrem a nedar amb comoditat en la nostra bogeria, en el nostre absurd, i sabrem com fer-ho i quan per treure-li el major partit. Treballarem amb les emocions, comprenent com el Clown es relaciona de diferent forma amb elles, des del joc.


Aquest curs està pensat per a qualsevol que vulgui descubrir o explorar més el seu Clown. Inclou una sortida al carrer per experimentar amb el teu clown i almenys una actuació en un local.

Aquí es troba informació detallada dels cursos d'una setmana i d'un cap de setmana de durada. 

Tots els cursos són residencials i es realitzen en Cal Clown; el preu inclou l'allotjament durant el curs. 

 

Tots els preus inclouen: el curs (6 hores diàries; o fins a 8 hores diàries en el cas dels cursos de cap de setmana), l'estada i  I´ús de les facilitats de Cal Clown.

 

Hora d'Arribada: el dia anterior del curs a les 19h en l'estació de tren de Figueres 

Hora de Sortida: 20h de l'últim dia del curs.

 

Professors:Tret que s'especifiqui el contrari, tots els cursos es donen per Clara Cenoz, (directora de l'Escola de Clown).

Iniciació al Clown

Curs de Clown d’una Setmana: Iniciació al Clown del 22 al 28 d’Agost

(arribada el dia 21 a la tarda, sortida el dia 28 por la tarde)

Preu del curs i l´allotjament: 390€; Preu dels ápats: 90€ 

Iniciació al Clown del 10 al 15 d´Octubre 2016

(Arribada: la nit del 9 d’Octubre)

Cost (classes, allotjament): 350€; Preu dels ápats: 90€ 
 

Començarem des de zero, des de la base del Clown. Redescobrirem el nostre plaer en el joc i reconnectarem amb la nostra innocència. Des d'aquest lloc ens adonarem que, al no amagar res, en ser innocents com un nen, som estimats pel públic. Aquí neix el nostre Clown, quan de forma conscient ens donem la llibertat de ser qui som, perfectes en les nostres imperfeccions, bells en la nostra ingenuïtat i malaptesa. 

Treballarem el que són les bases del Clown: 
El plaer. El plaer que tenim en el joc, en estar vius. Com reconèixer-ho i mantenir-ho, què passa quan ho perds i què és el que cal fer. 
El Flop. Què és exactament. Què succeeix quan arriba el Flop i què podem fer. 
El truc per tenir l'èxit assegurat. Com funciona i perquè, si ho fas bé, és impossible fallar en el Clown. 
La innocència. Redefinir aquest concepte, i fer-nos conscients de perquè és vital pel Clown, i quins resultats aconseguim en ser més innocents.

Aquest curs inclou una sortida al carrer per experimentar amb el teu clown.

Per a les persones que no pretenen dedicar-se professionalment al Clown, aquest curs constitueix una experiència molt enriquidora així com un alliberament de prejudicis i pors, i un major auto-coneixement i auto-acceptació.

 

Què ens fa ser graciosos, quins són els elements necessaris per a ser bons pallassos, i quina és la fórmula infal.lible del clown per a sempre tenir èxit?

Treballarem els fonaments del Clown: el plaer de jugar, de trobar i d´acceptar el fracàs; poder aprofitar el teu propi ridícul al teu favor. En altres paraules, riu-te´n de tu mateix i faràs riure als altres! 
Ens posarem un nas vermell per treure´ns les nostres màscares, per tornar a néixer com clowns. Ens admirarem mútuament per la nostra estupidesa i junts farem el ridícul, gaudint de la bogeria sana i la innocència del clown. Treballarem en la pràctica els següents conceptes: el plaer com a font d´energia vital pel Clown , el fracàs, el buit, el “no saber”, la simplicitat del procés mental del Clown. Explorarem, investigarem i demostrarem què és el que realment ens fa graciosos, i quins aspectes necessitem desenvolupar en els nostres Pallassos per fer que funcionin. Entendrem la simple però efectiva fórmula per a sempre tenir èxit com a Clowns. Un taller dirigit als que volen descobrir o que segueixen buscant el seu Clown, als que volen ser més lliures, acceptar-se totalment i fer-se responsables del seu ser en totalitat, per ser cada vegada millors Clowns.  Podria ser una experiència transformadora, o com a mínim molt enriquidora i divertida!
És el curs on assentem la base per als següents cursos, us recomanem que el feu, ara o més endavant,  per poder comprendre bé com funciona el Clown i anar construint des d'aquí, fins  arribar a crear els vostres números de forma autònoma.
A Cal Clown treballem el Clown des de la profunditat i amb rigor, esperant de l'alumne compromis, passió i dedicació, que és l'única forma, creiem, d'aconseguir tots els beneficis d'aquesta professió/estat, tant com a professió com a camí espiritual. El fer riure des de l'Amor és cosa seriosa, o així ho creiem.

Entrenament Clown

Del 17 al 23 d'Octubre 2015
 

Una oportunitat per desenvolupar més el teu Clown. Aprendrem a compartir el nostre Plaer amb el públic, a utilitzar la nostra mirada per relacionar-nos amb ell. Simplificarem el nostre pensament i les nostres accions per fer arribar l'humor amb més claredat al públic. Ens deixarem anar tant que aprendrem a nedar amb comoditat en la nostra bogeria, en el nostre absurd, i sabrem com fer-ho i quan per treure-li el major partit. Treballarem amb les emocions, comprenent com el Clown es relaciona de diferent forma amb elles, des del joc. Com el Clown pot sentir molt i no sofrir, com fa de mirall dels comportaments humans des del Plaer. Com funciona la inclinació/desenganxo amb les emocions i la seva relació amb l'Humor.

Aquest curs està pensat per a qualsevol que vulgui explorar més el seu Clown, i pot ser una bona continuació del curs d'iniciació, així com una bona preparació per a cursos de creació.
Aquest curs inclou una visita per realitzar una actuació en el context del clown social.

Direcció de Números de Clown

Del 24 al 29 d'Agost 2015
Del 2 al 7 de Novembre 2015
 

Aquest curs està enfocat en les ‘normes’ i formes de la comèdia i en el que fa que funcioni l´humor. Treballarem amb idees creades durant altres cursos o de números i idees ja existents, o del repertori de l'alumne. En cada cas l'objectiu serà trobar la millor forma del número perquè tingui el màxim d'efecte humorístic en el públic. I el més important: mirarem com combinar aquests coneixements amb el teu propi Clown, i com crear números ben construïts sense perdre l'espontaneïtat del teu Clown personal. Et portaràs a casa una àmplia gamma de possibilitats de creació i resolució de números.

Aquest curs inclou una actuació en públic al final del curs.

The Rules of Humour

Proper curs: dates per confirmar 

Per ser un bon clown, és necessari comprendre com funciona l'humor per així poder crear-lo. Què és el que ens fa riure? I perquè? Quin humor volem fer com clowns, i com ho aconseguim? Investigarem les lleis de l'humor, i, sobretot, com fer les coses de forma incorrecta per aconseguir el riure en el public. Un curs destinat a persones amants de l'humor i del clown, o persones que volen treure partit de la seva natural torpesa en la vida diària.

Com Crear Números Clown
Del 17 al 22 d'Agost 2015
Del 26 al 31 d'Octubre 2015
 

Vols explorar com generar material divers per crear números de Clown acabats que pots portar a l'escenari o al carrer davant d’un públic variat? En aquest curs veurem com generar idees i números utilitzant: les habilitats de cadascú (o la falta d'habilitats); les emocions; el text i el monòleg Clown i els personatges Clown. Treballarem de forma paral.lela en dues àrees: com generar material desde tú i alhora com funcionen els gags i quines són les fórmules d´humor. Cada alumne hauria de sortir del curs amb material per seguir creant en el futur, i, sobretot, amb el coneixement per generar material nou en el futur. 
Aquest és un curs ideal per  els que han començat a trobar el Clown i volen començar la creació dels seus propis números; els que porten un temps creant números, però volen millorar la seva capacitat creativa i de generar major quantitat de números i de diferent estil; els que volen crear el seu propi material de Clown a un nivell més professional; els que no han treballat el text, les emocions o els personatges des del Clown.

Aquest curs inclou una actuació en un local proper.

Clown al Carrer

Proper curs: dates per confirmar 

Què passa quan treus un Pallasso al carrer de passeig? Com reacciona la gent? Què podem fer i com ens podem relacionar amb les persones que ens trobem? Com ho podem fer sense parlar? Com crear un número adient per al carrer?


Us proposarem alguns exercicis bàsics per a tenir una excusa inicial per a “estar” al carrer com a pallassos, després hi haurà lloc per a la improvització. Si hi ha temps el grup podrà fer un espectacle conjunt compost de números individuals, en parella o en grups de tres, però sempre en funció del nivell de Clown de cada alumne i de les seves ganes d´experimentar.

Clown Social
aquest curs ha estat incorporat en el curs Entrenament *Clown

Descobrirem a través del joc - de forma individual, en parelles i en grup - com podem desenvolupar habilitats com la confiança, l'escolta, l'empatia, que ens ajudaran a relacionar-nos, divertir-nos i jugar amb diferents col·lectius en dificultat social. Experimentarem la capacitat del Clown d'adaptació davant qualsevol situació, la seva capacitat de donar resposta i transmetre una energia positiva i constant que li permet arribar a ser un agent del canvi social.


Aprendrem les característiques de cada col·lectiu i com interactuar amb ells tenint-les en compte. Prepararem números curts per a dur a terme en les actuacions. Serà un curs pràctic on realitzarem  sortides per actuar a la presó, a l'hospital, a un centre de menors i a una residència de la tercera edat.


No és necessària l’experiència anterior com a Clown.

Clown i la Màgia Tonta
Proper curs: dates per confirmar 

Ets dels Clowns que no saben fer ni un truc de màgia ben però t'agradaria poder fer algun fàcil en els teus números? Vols aprendre a fer trucs absurds i tontos, més propis d'un Pallasso que d'un mag? Si no t'agrada la màgia molt elaborada, o simplement no et surt bé o no tens la paciència, en aquest curs pots aprendre trucs senzills i graciosos per introduir en els teus números. Amplia el teu repertori amb aquests trucs fàcils que el Gary ha estat molts anys recopilant, adaptables al carrer, a locals interiors i a diferents públics. En aquest curs compartirà molts dels seus variats recursos – trucs de màgia, gags de clown, tècniques de circ tonto, i més – a més de com treballar amb el públic i maneres de desenvolupar aquests elements i convertir-los en números.


No es requereix experiència en cap de les dues tècniques.
Un curs pràctic en un entorn idíl·lic amb passeigos matutins pels boscos meravellosos.